LOKÁCIÓ

A festői szépségű Vonyarcvashegy, a Balaton északi partjának egyik legnépszerűbb üdülőfaluja, a Keszthelyi-öböl partján, a Keszthelyi-fennsík déli szélénél, Zala megye keleti részén fekszik. Délről a Balaton, északról a hegyek zárják el a települést.

A falu utcái a Keszthelyi Balaton-öböltől a Keszthely-hegység csúcsáig terjednek, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a tóra és környékére.

A község főútja a 71-es másodrendű főút, amely a Balaton északi parti településeivel és Keszthellyel köti össze. Vonyarcvashegy Keszthely felől kiválóan megközelíthető autóbusszal, de Tapolcáról is sűrűn járnak buszjáratok.

A lakópark a város központjából egyszerűen elérhető, aszfaltozott úton található.

Építkezés képekben

Értékesítésre váró ingatlanok

Miért válassza a vonyarcligetet

Sportolás, kikapcsolódás, PIHENÉS

Vonyarcvashegy számos lehetőséget kínál a természet és a sport szerelmeseinek: vízisí, szörf, evezős csónak, horgászat, kerékpározás, túrázás. A Vonyarcvashegyi LIDO strand, mely számos díjat is elnyert, nagyon népszerű a fiatalok körében, szörf iskolájával, vízisí pályájával és vízi show színpadával, egyedülálló élményt nyújt a Balaton strandjai között. Balatongyöröktől a vonyarcvashegyi strandig tart a balatoni bicikliút egyik legszebb szakasza, mely a vasúti töltéstől közvetlenül a Balaton-partra visz le bennünket. A strandtól nyugatra 2005-ben kialakítottak egy 900 m-es partszakaszt a parti horgászok nagy örömére, így a partról is hódolhatnak szenvedélyüknek e sport szerelmesei. Az ingatlantól kb. 200 m-re a helyi horgászegyesület működteti a 70-80 csónak befogadására alkalmas csónakkikötőt.

Programok, rendezvények

Vonyarcvashegy legjelentősebb programja a minden nyáron megrendezésre kerülő Borfesztivál. Az élő koncertek és a néptánc show-k mellett a helyi borászok kínálják legkiválóbb termékeiket, ami jó példa arra, hogy a helyi termelők ma is a Vonyarc szőlő- és borkészítési hagyományait ápolják. Kiemelt rendezvények:

Látnivalók:

  • Szent Mihály-domb
  • Szent-Mihály kápolna
  • Kitaibel kilátó
  • Balatoni halászok emlékműve
  • Kálvária és „fénykereszt”
  • 40 halász emlékhely

Vonyarcvashegy közelében olyan világhírű látnivalók találhatóak, mint például a Festetics kastély vagy a Hévízi-tó.

Összefoglaló

LIDO Strand - 1000 m
Csónakkikötő - 200 m
Vasút állomás - 1400 m
Buszmegálló - 700 m
Posta - 1000 m

Építkezés és a látványtervek képekben